FishCounter

De FishCounter wordt ingezet om de omvang van de vismigratie te monitoren en bij de evaluatie van vispassages, vissluizen en andere technische vismigratieoplossingen. Door vispassages tweezijdig te monitoren kan het rendement (efficientie) worden bepaald.  

Constructie
De FishCounter wordt gemonteerd in een koker of onderwaterdrempel. Wanneer een vis langszwemt detecteert de elektronica de zwemrichting van de vis en geeft een indicatie van de grootte. Bij de passage van een vis wordt ook een korte video vasteglegd waardoor de vissoort kan worden vastgesteld. De apparatuur is aangesloten op het mobiele 3/4g netwerk waardoor de data direct wordt verstuurd naar kantoor. Storingen kunnen snel worden waargenomen en verholpen waardoor de kwaliteit van de gegevens wordt gewaarborgd.

Neem voor meer informatie contact op met onze medewerkers.

Video
In het voorjaar van 2015 is voor het County administration board van Gävleborg (Zweden) een vismigratieonderzoek uitgevoerd in de beek Björkeån bij het plaatsje Hillevik. Snoek, baars, blankvoorn en paling passeerden de vispassage in grote aantallen. Bekijk in de onderstaande video enkele passerende vissen.

Voor meer videobeelden van het FishCounter systeem kijk je hier.

Vissen migreren door de kokercounter.