Conventionele Visserij

Elektrovisserij

Elektrovisserij wordt uitgevoerd bij visstandonderzoek en het afvissen van watergangen. Een elektrovisserij wordt vanuit een boot of wadend met een mobiel apparaat uitgevoerd.  Bij elektrovissen wordt met behulp van een aggregaat een spanningsveld in het water gecreëerd. Het schepnet is de positieve pool en een kabel die constant in het water hangt fungeert als negatieve pool. De vis die zich in de nabijheid van het net bevindt wordt door de stroom verdoofd en kan gemakkelijk worden opgeschept. Deze methode is zeer geschikt voor het vissen op plaatsen waar veel obstakels aanwezig zijn, zoals in begroeide oeverzones.
Natural passage
Fish safety test

Zegen

De zegen wordt ingezet bij visstandonderzoek of bij het afvissen van watergangen. De zegen wordt met behulp van een boot in een halve cirkel in het water uitgevaren. Vervolgens wordt de zegen langzaam aan de waterkant dichtgetrokken. VisAdvies maakt gebruik van zegens van verschillende afmetingen, afhankelijk van het waterlichaam.

Kuil

De kuil wordt ingezet bij visstandonderzoek. De kuil wordt met twee boten met ongeveer 5 km/u vooruit getrokken. De kuil kan worden gebruikt om vrij zwevend in het water te vissen, maar ook om vlak langs de bodem te vissen.
Pelagic trawling
Trawling
trawl

Fuik

Fuiken worden vooral ingezet bij monitoring van vismigratie, schadeonderzoeken en visstandonderzoek. Door een fuik (vaak aan een frame) achter een gemaal, vispassage of uitstroom van een waterkrachtcentrale te plaatsen worden de passerende vissen opgevangen.
schietfuik
Wilt u meer informatie of een offerte? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.
Team profile pic
BSc. Marnix van Schaik
+31 6 10 63 41 47
schaik@VisAdvies.nl
Contact