PIT telemetrie

VisAdvies zoekt voor elke locatie naar een unieke oplossing om uw PIT project tot een succes te maken.
PIT telemetrie

Een overzicht van het systeem

Passive integrated transponder (PIT)-telemetrie is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van antennes en tags. Het systeem is gebaseerd op het feit dat met PIT-tags gemerkte vissen die een antenne passeren, worden gedetecteerd door de reader.

PIT tags

PIT tags hebben geen batterij, maar een spoel en worden daarom passief in plaats van actief genoemd. Aangezien de tags passief zijn, kunnen ze een leven lang meegaan. De tags voor PIT telemetrie variëren van 12 mm tot 32 mm. De grootte van de tag die zal worden gebruikt, hangt af van de grootte van de vissoort. De PIT-tag wordt met behulp van een holle naald of via incisie in de buikholte van de verdoofde vis aangebracht.
PIT Tags
Oregon HDX

De Antenne

Voordat de vissen worden gemerkt, worden PIT antennes op een natuurlijk knelpunt geplaatst. De antenne bestaat uit een duurzaam plastic frame waarin een geïsoleerde koperdraad wordt verwerkt. Op deze manier kan elke antenne in verschillende soorten en maten worden gemaakt. Elke antenne heeft een tunerbox die ervoor zorgt dat de antenne optimaal functioneert voor het detecteren van PIT tags. Een tag, die binnen het bereik van de antenne komt, wordt opgeladen door het magnetisch veld van de koperdraad. De opgeladen tag zendt zijn unieke code, die door de antenne wordt ontvangen. De hele cyclus vindt plaats binnen een fractie van een seconde. Het signaal wordt via kabels overgebracht naar de reader, die de detectie, de tijd en de datum opslaat. De PIT telemetrie gegevens kunnen inzicht verschaffen in het gedrag en de verspreiding van vissen.
PIT Antenna

PIT Station

Elk PIT-station bevat een reader, een draadloze internetmodule (WIM) en een voeding. De reader kan gelijktijdig vier antennes monitoren. De detecties van de antennes worden opgeslagen in de reader en vervolgens verstuurd via de WIM naar de cloud. De opslagcapaciteit van het systeem is vrijwel onbeperkt. De WIM zorgt ervoor dat elke 24 uur de waarnemingen naar een cloud worden gestuurd voor verdere verwerking. Elke detectie bevat het unieke PIT-tagnummer, het nummer van de antenne en de tijd/datum van de waarneming. De PIT-stations kunnen worden voorzien van stroom door een netaansluiting of een zonnepaneel in combinatie met accu’s.
PIT Station

Database

De detecties in de database van de reader worden elke 24 uur geüpload naar de VisAdviesAMF applicatie (https://www.visadviesamf.nl/). De applicatie maakt het opslaan, beheren en visualiseren van de PIT-telemetriegegevens eenvoudig en stelt de gebruiker instaat om overal toegang te krijgen tot de gegevens.
VisAdviesAMF
VisAdvies Platform
WIJ LEVEREN

PIT Tag Antennes

VisAdvies is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van op maat gemaakte PIT-antennes, datacollectie stations en online databases. Door onze expertise kunnen wij unieke en hoogwaardige monitoringsystemen bieden voor elk onderzoek.

Pass-Through rechthoekige antennes

Volledig aanpasbaar voor monitoringsystemen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gemaakt van gerecycleerd duurzaam plastic.
Het materiaal is niet geïmpregneerd en loogt niet uit.
Small Antenna
Small antenna

Kleine antennes

Vraag een offerte aan
Medium antenna
Medium antenna

Middelgrote antennes

Vraag een offerte aan
Large antenna
Large antenna

Grote antennes

Vraag een offerte aan
Pass-Through cirkel antenna

Pass-Through cirkel antennes

Volledig aanpasbaar voor monitoringsystemen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gemaakt van tyleen.
Vraag een offerte aan
Pass over antenna

Pass over antennes

Volledig aanpasbaar voor monitoringsystemen, verkrijgbaar in verschillende afmetingen en gemaakt van HDPE.
Vraag een offerte aan
Portable antenna

Mobiele antennes

PIT tag detectie antenne voor mobiele monitoring.
Vraag een offerte aan
Bent u geïnteresseerd geraakt of wilt u meer informatie?
Neem dan contact op met één van onze medewerkers.
MSc. Arno Veenstra
MSc. Arno Veenstra
+31 6 83 96 64 75
veenstra@VisAdvies.nl
Contact

Online Data Management

VisAdvies biedt opdrachtgevers de mogelijkheid om de actuele monitoringsgegevens online in te zien. De vismigratie en het verloop van het onderzoek kan op de voet worden gevolgd. Storingen worden snel verholpen waardoor de kwaliteit van de gegevens wordt gewaarborgd. Ook biedt VisAdvies inzicht in uw PIT stations met VisAdvies AMF. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor uw databeheer en verwerking

Kijk voor meer informatie over het automatisch monitoren van vismigratie met PIT telemetrie op  https://www.visadviesamf.nl/ of neem contact op met één va onze medewerkers.
PIT Telemetry DatabasePIT Telemetry Database