Automatisch monitoren met VisAdvies AMF

Automatisch monitoren met VisAdvies AMF

Het nieuwe PIT dataplatvorm van VisAdvies, genaamd VisAdviesAMF, is vanaf nu online. Binnen VisAdvies is het laatste jaar hard gewerkt aan het maken van een  platvorm, waar alle PIT data makkelijk toegankelijk is voor haar gebruikers.

VisAdviesAMF (Automatic Monitoring Fishmigration) is een cloud-gebaseerde database voor het opslaan, beheren en visualiseren van PIT telemetriegegevens. Het dataplatvorm biedt de nodige hulpmiddelen en inzichten in de gebruiker zijn/haar PIT telemetrische data en helpt om detectiegegevens snel klaar te maken voor verdere analyse.

Elk PIT-station van VisAdvies bevat een reader, een draadloze internetmodule (WIM) en een voeding. De reader kan gelijktijdig vier antennes monitoren. De detecties van de antennes worden opgeslagen in de reader en vervolgens verstuurd via de WIM naar de cloud. De WIM zorgt ervoor dat elke 24 uur de waarnemingen naar een cloud worden gestuurd voor verdere verwerking. Elke detectie bevat het unieke PIT-tagnummer, het nummer van de antenne en de tijd/datum van de waarneming.

De detecties in de database van de reader worden elke 24 uur geüpload naar de VisAdviesAMF applicatie. Het dataplatform maakt het opslaan, beheren en visualiseren van de PIT telemetriegegevens eenvoudig en stelt de gebruiker instaat om overal toegang te krijgen tot de gegevens.


Met behulp van de data kaart kan snel gekeken worden welke station actief zijn en hoeveel detecties elke antenne heeft waargenomen. Daarnaast heeft elke locaties een foto venster, zodat de gebruiker een goed beeld heeft van de locatie, de antennes en het station.


Geïnteresseerd geraakt in ons nieuwe dataplatform? Ga dan snel naar https://www.visadviesamf.nl/ of neem contact op met één van onze medewerkers en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor uw project.